Livrare in 24H
Produse Originale
Retur Gratuit
Plata La Livrare
Schimbati Navigarea
Cosul Meu

Lagavulin Distillers Edition Pedro Ximenez, 0.7l, 43%

384,98 RON
DisponibilitateIn stoc
SKU
Lagavulin Distillers Edition Pedro Ximenez, 0.7l, 43%

Istoric

Distileria este situată în Golful Lagavulin, sub Castelul Dunyvaig, o veche cetate a Lorzilor din Insule. A fost fondată în 1816 de John Johnston într-o locație care a fost folosită de mult timp de arzătoarele negre. A fost reușit în 1836 de către Alexander Graham. În 1890, Peter Mackie a preluat distileria și a fost deschisă în 1908 pe același amplasament, o a doua distilerie, Malt Mill. În 1918, distileria Lagavulin a fost închisa pentru un an. Mackie & Co. și-a schimbat numele în "White Horse Distillers" în 1924. Din 1941 până în 1945 Lagavulin a fost închisa, în 1948 distileria primind lumină electrică. 1951 a început cu o remodelare, dar a ajuns în 1952 la o explozie și un incendiu, abia în anul 1953 producția fiind reluata. A doua distilerie, Malt Mill, a fost închisă în 1962. În 1969 Lagavulin a trecut la un sistem de încălzire cu abur. Până în 1987, au fost îmbuteliate malturi de mere de 12 ani, iar maltul clasic este imbuteliat in sticle la vârsta de 16 ani. Lagavulin, de 16 ani, a câștigat mai mult de o duzină de medalii de aur la IWSC (International Wine and Spirit Competition).

LAGAVULIN DISTILLERS EDITION PEDRO XIMENEZ 0.7L

 

Cantitate: 0.70 l

Tarie: 43%

Țară: Scotia

Regiune: Islay

Producator: Distilleria Lagavulin

Culoare: Sirop de zahăr de aur

 Aroma: Turbă intensă și vanilie. Stafide dulceața și fum.

 Gust: Corp plin și bogat. La palatul dulce și delicat.

 Finisaj: Incredibil de lung chiar și pentru Islay Malt. Fruct și stejar de lungă durată. Un whisky "pentru amestecare" care se confruntă cu o înclinație pentru mai mult.

Această îmbuteliere din Lagavulin face parte din ediția Distillers a Maltului Clasic din Scoția. Singurul malț maturat timp de cel puțin trei luni în butoaie de sherry Pedro Ximenez. Caracterul puternic, uscat și maritim al Lagavulin este completat de aromele dulci bogate de la un butoi Pedro Ximenez.

Iată degenerarea din 2016 a expresiei Lagavulin Distillers Edition, care a fost distilată în 2000 și finalizată în butoaie Pedro Ximenéz înainte de a fi îmbuteliată în 2016. 2016 a fost un an mare pentru distileria de pe coasta de sud a insulei Islay, în timpul celebrării aniversării a 200 de ani - așa cum se face referire pe eticheta acestui whisky.

Istoric

Distileria este situată în Golful Lagavulin, sub Castelul Dunyvaig, o veche cetate a Lorzilor din Insule. A fost fondată în 1816 de John Johnston într-o locație care a fost folosită de mult timp de arzătoarele negre. A fost reușit în 1836 de către Alexander Graham. În 1890, Peter Mackie a preluat distileria și a fost deschisă în 1908 pe același amplasament, o a doua distilerie, Malt Mill. În 1918, distileria Lagavulin a fost închisa pentru un an. Mackie & Co. și-a schimbat numele în "White Horse Distillers" în 1924. Din 1941 până în 1945 Lagavulin a fost închisa, în 1948 distileria primind lumină electrică. 1951 a început cu o remodelare, dar a ajuns în 1952 la o explozie și un incendiu, abia în anul 1953 producția fiind reluata. A doua distilerie, Malt Mill, a fost închisă în 1962. În 1969 Lagavulin a trecut la un sistem de încălzire cu abur. Până în 1987, au fost îmbuteliate malturi de mere de 12 ani, iar maltul clasic este imbuteliat in sticle la vârsta de 16 ani. Lagavulin, de 16 ani, a câștigat mai mult de o duzină de medalii de aur la IWSC (International Wine and Spirit Competition).

Write Your Own Review
You're reviewing:Lagavulin Distillers Edition Pedro Ximenez, 0.7l, 43%
Your Rating