Livrare in 24H
Produse Originale
Retur Gratuit
Plata La Livrare
Schimbati Navigarea
Cosul Meu

Dom Perignon Vintage, 0.75l, 12.5%

693,00 RON
DisponibilitateIn stoc
SKU
Dom Perignon 0.75L 12.5%

Cantitate: 75cl

Alcool: 12.5%

Tara de origine: Franța

Regiunea: Champagne

Următoarele cuvinte sunt atribuite lui René Geoffroy, maestrul pivniței din Dom Pérignon: „fiecare epocă de la Dom Pérignon este o piesă unică”.

Aroma: Buchetul impresionat în primul rând prin dulceața și imponderabilitate pur luminoase: pasteluri, note florale-fructe, care se desfasoara si apoi a face loc pentru nuanțe mai întunecate de fructe confiate, cereale coapte și prăjite și un indiciu de lemn dulce.

Gust: Abundența rotundă, luxuriantă din inimă atinge palatul, la început modest. Apoi se răspândește, se dezvoltă mai multă complexitate, se alunecă, mai degrabă de mătăsos, decât de cremă peste gusturile gustative. Rezultatul este o impresie de topire, nobil-amar si iod-sarata. Temperatura perfectă de servire este între 10 - 12°C. 

O sampanie de calitate superioară, Dom Pérignon, este făcută exclusiv din cel mai bun crus, prin urmare selecția fructului este extrem de importantă. Doar cele mai bune fructe care sunt coapte și sănătoase sunt folosite pentru această șampanie.

Istoric

Odată călugărul benedictin fratele Pierre - de asemenea, cunoscut sub numele de „Père Perignon“ dintr-o mănăstire modestă a Hautvillers Champagne, a revoluționat nu doar un sat dar a creat ceea ce este „méthode champenoise“. Din 1694, a existat exclusiv ca vintage (șampanie de epocă, actuala denumire "Dom Pérignon Vintage" a fost înființată în 1921). Stăpânul de la pivnița de guvernământ trebuie să decidă soarta vinului corespunzător (vinul este folosit ca sinonim în limba șampaniei). Decisiv pentru semnarea unui Dom Pérignon este întotdeauna compoziția gustului -  pentru care, ca și în cazul multor alte mărci, nu există nici o rețetă universală.

Write Your Own Review
You're reviewing:Dom Perignon Vintage, 0.75l, 12.5%
Your Rating