Livrare in 24H
Produse Originale
Retur Gratuit
Plata La Livrare
Schimbati Navigarea
Cosul Meu

Crama Hermeziu - C'est Soir - Busuioaca de Bohotin Rose Sec

35,00 RON
DisponibilitateIn stoc
SKU
Crama Hermeziu - C'est Soir - Busuioaca de Bohotin Rose Sec

Vinificaţie:

  •  macerarea mustuielii la temperatură scăzută, urmată de presare menajantă
  •  separarea fracțiunilor de la presare, se extrage cca 60 % must ravac
  •  fermentația alcoolică se desfășoară la 17 °C, timp de două săptămâni

Maturare: la temperatură controlată de 10-12 °C, în rezervoare de inox, pentru o perioadă de 3 luni

Degustare:

  •  culoare roz deschis, foiță de ceapă
  •  aromă intensă, florală - petale de trandafir
  •  gust plăcut, intens, persistență bună

Asociere culinară: brânzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rață, risotto cu fructe de mare, preparate cu ficat de pui și rață

Temperatura de consum: 7 - 8 °C

Păstrare și consum: se consumă ca vin tânăr

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

Crama Hermeziu - C'est Soir - Busuioaca de Bohotin Rose 

Producator: Crama Hermeziu

Tip vin: Rose sec

Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari

Soiul: Busuioacă de Bohotin

Clasificare: DOC – CMD

Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate

Recoltare: manuală, la maturitate deplină, în a doua parte a lunii septembrie

Vinificaţie:

  •  macerarea mustuielii la temperatură scăzută, urmată de presare menajantă
  •  separarea fracțiunilor de la presare, se extrage cca 60 % must ravac
  •  fermentația alcoolică se desfășoară la 17 °C, timp de două săptămâni

Maturare: la temperatură controlată de 10-12 °C, în rezervoare de inox, pentru o perioadă de 3 luni

Degustare:

  •  culoare roz deschis, foiță de ceapă
  •  aromă intensă, florală - petale de trandafir
  •  gust plăcut, intens, persistență bună

Asociere culinară: brânzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rață, risotto cu fructe de mare, preparate cu ficat de pui și rață

Temperatura de consum: 7 - 8 °C

Păstrare și consum: se consumă ca vin tânăr

Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml

Write Your Own Review
You're reviewing:Crama Hermeziu - C'est Soir - Busuioaca de Bohotin Rose Sec
Your Rating