Livrare in 24H
Produse Originale
Retur Gratuit
Plata La Livrare
Schimbati Navigarea
Cosul Meu

Botanist Islay, 1l, 46%

179,00 RON
DisponibilitateIn stoc
SKU
Botanist Islay Dry Gin 1L 46%

Cantitate: 100cl

Alcool:  46%

Tara de origine: Scoţia

Regiune: Islay

Producator: Bruchladdich Distillery

Tipul produsului: Gin

Gust: Explozie de măr, menta, miere, lămâie, portocală, rodie și ienupăr. Gustul inițial este subțire și îmbelșugat, dar este rapid urmat de explozii de citrice și condimente care în cele din urmă duc la un finisaj satisfăcător.

Situata pe malul insulei Loch Indaal, pe insula Islay, Distileria a fost înființată în 1881 de frații Harvey, moștenitori ai unei familii de whisky dinastice. Bruchladdich (cunoscut ca Brook-laddie sau broo-lah-dee) Folosind moștenirea lor, cei trei frați și-au combinat talentele pentru a construi Bruichladdich - distileria a fost proiectată de John Harvey si finantata de Robert Harvey și William Harvey. La vremea respectivă, era o distilerie de ultimă oră, construită din piatră în jurul unei curți spațioase. În timp ce distileria este binecunoscută pentru distilarea și maturarea whisky-ului, în 2010, Bruichladdich Distillery a lansat primul și singurul produs Islay Dry Gin din lume.

Ginul Botanist Islay  este fabricat dintr-un amestec de 31 de arome botanice diferite (22 sunt locale din Islay), inclusiv rădăcină angelica, menta de mere, frunze de mesteacăn, frunze de mirt, scoarță de cassia, mușețel, scoarță de scorțișoară, semințe de coriandru, Flori de Crăciun, flori de pădure, flori de ienupăr, flori de lamaie, coajă de lămâie, rădăcină de lemn dulce, coajă de portocală, rădăcină de orez, frunze de menta, frunze de cimbru, frunze de menta și frunze de salvie. Pentru a produce ginul, se folosesc nouă plante clasice, incluzând rădăcina orrisului, coaja de cassia și semințele de coriandru, sunt macerate peste noapte într-un amestec de cereale, împreună cu apa de izvor Islay. Apoi, ginul este distilat printr-un antic Lomond, încă poreclit Ugly Betty. În timpul distilării, celelalte 22 de plante, care sunt culese de către o echipă experti in alimentație de pe dealurile vulcanice și malurile Atlanticului, sunt plasate în vasul de fermentatie. Distilarea, care are loc la 0,2 atmosfere de presiune, durează 17 ore - de aproape patru ori mai mult decât este necesar pentru a distila whisky-ul. A trebuit să "învăț un nou dans", spune Jim McEwan, distilerul principal al lui Bruichladdich, discutând despre excentricitățile Ugly Betty. Ca urmare a procesului de distilare incredibil de lung și complex, Botanist Islay Dry Gin are o aromă îndrăzneață și distinctivă. Botanist Islay Dry Gin este produs artizanal în loturi mici și este primul și singurul produs Islay Dry Gin din lume. Acesta a fost considerat unul dintre primele zece ginuri din lume de către Gourmantic.

Write Your Own Review
You're reviewing:Botanist Islay, 1l, 46%
Your Rating